Translate

donderdag 13 maart 2014

Sotsji nog aan toe!

Een verrassend boek over de Olympische Winterspelen in Sotsji 2014 dat tijdens de World Cup Finale in het Thialf Stadion in Heerenveen (14 - 16 maart) aangeboden gaat worden aan de schaatsers.

Schrijvers: Jozef Bloks & Alexander Hulleman
Illustraties: Jozef Bloks

Korte beschrijving. De Olympische Spelen in Sotsji waren voor Nederland de beste Winterspelen ooit. Na zestien dagen stond de medailleteller op 8x goud, 7x zilver en 9x brons.

Schrijvend kunstenaar Jozef Bloks en schrijvend zwemmer Alexander Hulleman gaven dagelijks op humoristische en soms kritische toon hun mening over deze bijzondere Olympische Spelen.

Herbeleef de Spelen met een ondergedoken Jorrit Bergsma, de tranen van Antoinette de Jong, de onderbroek van Sven Kramer en de open brieven aan Jillert Anema en Mark Tuitert. In deze bundel, voorzien van passende illustraties, komen alle hoogtepunten nogmaals voorbij. Twee schrijvers, twee stijlen, twee gedachtes, één boek.

Jozef Bloks: schrijvend kunstenaar
Schrijver van luchtige verhalen en columns waaronder: nieuws met een glimlach (op de site van de Brul van Hul). Kunstwerken van zijn hand ‘Collages van boeken’ bevinden zich in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Jozef is zijn leven lang al geïnteresseerd in sport. Zelf deed hij aan voetbal, turnen, handbal en jiujitsu. Nu zit hij weer op de racefiets. Het aanbod van Alexander om over de Olympische Winterspelen 2014 te schrijven, nam hij dan ook met beide handen aan.

Alexander Hulleman: schrijvende zwemmer
Alexander combineert zijn passie voor openwater zwemmen onder meer met het schrijven van columns. Na zijn eerste boek over zwemmen en een tweede over een variatie aan onderwerpen is het nu tijd de Olympische Spelen in Sotsji onder de loep te nemen. Uitdagen en aanzetten tot discussie, dat is zijn doel. Serieuze columns? Columns met een knipoog? In dit boek laat hij weer zien dat hij van vele markten thuis is en geen onderwerp uit de weg gaat.

Lay-out: Karin Heugen
© Jozef Bloks & Alexander Hulleman

Alexander Hulleman: 06 50489016

Jozef Bloks: 06 17882331

Het boek (circa 100 pagina's) is verkrijgbaar in de webshop van: www.debrulvanhul.nl


Een van de 16 illustraties uit het boek.