Translate

zaterdag 28 februari 2015

Is er bloot na de dood?

Kijk voor geinige Lippies en leuke quotes op t-shirts op Spreadshirt.nl

"Drones hebben de toekomst" lees ik op een billboard langs de snelweg. Dus, neem een drone in huis! Je zit op het toilet en... shit; het wc-papier is op. Och, Droontje haalt wel even een nieuw rolletje. Lekker makkelijk, toch! Nog even en hij veegt ook de bips schoon.

In Purmerend vallen "terror-oehoe's" (ook al "horror-oehoe's" genoemd) mensen aan. Ze zijn inmiddels ook al gesignaleerd in de buurt van kerncentrales, boven Schiphol, bij Ponypark Slagharen en Diergaarde Blijdorp. En... rondom nudistencampings, want vooral blote, kale mannen zijn een geliefde prooi. Zonder paraplu durft geen mens meer de straat op!
Is een oehoe misschien een drone in een verenpak? Als je naar zijn ronde, fel oranje ogen kijkt en die antenne-achtige oortjes, dan zou het zomaar kunnen. Misschien zijn veel vogels en dieren wel vermomde drones of... robots (bestuurd door duistere machten) die ons dagelijks leven trachten te ontwrichten en weldra korte metten met ons maken!

Kuddes mannetjes zeekoeien wringen zich door onze riolen - op zoek naar Maxima of... Bertha 38? Russische boze wolven steken vanuit Duitsland de grens over. Een konvooi waterreuskonijnen rukt op vanuit Vlaanderen. Lieve zeehondjes in Pieterburen komen in opstand, en als "top of the bill" komt er dit najaar ook nog een Tyrannosaurus rex naar Nederland - weliswaar een dooie, maar toch!
En... onze simkaarten worden massaal gehacked! Wat staat ons te wachten?
De film "The Birds" van Alfred Hitchcock (1963) - waarin zwarte vogels mensen aanvallen - was wellicht al een bad omen.

En dan komt er binnenkort ook nog een Europese Energie Unie met één centraal stopcontact. Ja, ze maken het kwaadwillenden wel érg gemakkelijk! Nu moeten ze nog her en der voor kortsluiting zorgen en kabels doorknippen, straks hoeven ze nog maar één grote stekker eruit te trekken. En dan gaat het licht in héél Europa - pats boem - uit! Vrieskisten ontdooien... Nou ja, vul de rest van zo'n ramp zelf maar in. Slimme burgers gaan nu al massaal - trommelende Duracell-konijntjes hamsteren.

Al maanden graven miljoenen muizen tunnels door onze dijken, en in Groningen vreten ze alle weilanden kaal.
De popgroep Doe Maar zong al in 1982 "Carrière maken voordat de bom valt..." Een geweldig tijdloos nummer dat je gemakkelijk kunt aanpassen, want "Carrière maken totdat de bodem beeft" klinkt ook goed! Ja, bij een kracht van 10,0 op de schaal van Richter verdwijnt dan eerst de provincie Groningen in een enorm gat, en daarna heel Nederland (hebben we alles voor niets ingepolderd).
Dus even meezingen graag: Carrière maken, totdat de bodem beeft... - doe-doe-doe-doe... doe.
Carrière maken, totdat de bodem beeft... - doe-doe-doe-doe... Help!
Nou, volgens mij wordt dit een gigantische hit - een (tijdelijke) comeback van Doe Maar! En.., al vind ik Henny Vrienten écht een hele toffe peer, ik pak binnenkort mijn biezen (wel van te voren even snel mijn royalties innen).

Het schijnt dat er nu vanuit het zuiden ook al grote groepen ooievaars met hoge snelheid - en met verdachte voorwerpen in hun geruite theedoekjes - richting Nederland komen aanvliegen.

En in Barneveld is onlangs een squadron plofkippen gesignaleerd. Ze plukken alles en iedereen kaal! Katja Schuurman vertelde - bij Eva Jinek op de bank - dat ze een stresskip is. En, ze is blijkbaar ook slachtoffer van deze lelijke vliegende roofkippen - want in een nieuwe tv serie gaat ze helemaal bloot. Ze is ook proefkonijn! Ja.., ze laat zelfs haar hersenen nakijken. Welke hersenen? denk ik bij mijzelf. Ik snap nu ook waarom Thijs Römer van haar gescheiden is, want van een kale kip kun je niet plukken.
"Katja de bezige bij" is ondertussen alweer met iets nieuws bezig, en dat heet: Is er bloot na de dood? Ik denk van niet! Katja gaat zelfs nog een stapje verder: bloot, bloter, blootst. Maar ja, tegen de tijd dat dit programma gelanceerd wordt, is wellicht heel Nederland van de aardbodem verdwenen en kijkt er dus toch geen hond.

Het Brabantse plaatsje Uden heeft een nieuwe V&D. Een vreemde zaak want een week geleden was deze winkelketen nog bijna failliet. En..., ze hebben een hele grote dierenafdeling!
'Ja, wij moeten meegaan met de tijd, inademen wat er in de samenleving leeft - de mens van tegenwoordig voelt zich gedroniseerd,' zegt een splinternieuwe (een beetje met de bek naar links trekkende) filiaalmanager.
'Nou, laat ik dan maar snel heel veel dieren en vogelvoer inslaan - én... een mega groot pak toiletpapier, alstublieft!' zegt een dikke kalende mevrouw.
'Ik heb ook nog een bijzondere oehoe in de aanbieding kraait de verkoopster; hij zoemt heel zachtjes en in plaats van; oehoe, oehoe.., oehoe, oehoe - piept hij de hele dag; biep, biep.., biep, biep.'
'Nee, nee.., alstublieft geen oehoe,' roept de vrouw bijna gillend uit. Daarna gaat ze er als een haas vandoor.

'Wat een raar verhaal,' hoor ik een lezer mompelen. Ja, maar de schrik zit er wel goed in!

---------------------------------------------------------------------

Jozef Bloks steunt Alzheimer - steunt u ook? (rechter balk voor de link)

Bedankt voor het lezen.