Translate

vrijdag 3 april 2015

Poeperdepoep 2

Het melkquotum is sinds 1 april 2015 vervallen! Boeren mogen weer melken, zoveel als ze kunnen. Maar ze moeten wel zorgen dat er voldoende weiland is waarop hun vee kan grazen en... schijten, zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Bij tussen de twintig en vijftig kilo meer mest per hectare mag een boerenbedrijf - dat wil groeien - een kwart ervan op eigen akkers gebruiken. 'Hoe verzin je het,' mompel ik in mijzelf.

"Tja, ik heb geen geld om extra land bij te kopen, dus waar dump ik dan de rest van mijn koeienstront?" vraagt een keutelboertje zich bedenkelijk af. En op een frisse ochtend word je wakker, je schuift de gordijnen open, en... "hé Antoinette, kijk nou eens, er heeft een dinosaurus op onze stoep gepoept!"

In het verleden hadden we al boterbergen en melkplassen. Zo meteen dus een enorme berg stront! Een toeristische attractie, dankzij onze staatssecretaris Sharonneke. Komt dat zien, komt dat ruiken!

Maar, handige jongens (die niet vies zijn van bruine vingers) vinden natuurlijk weer een gat in de markt. Ze halen de mest (voor een kleine vergoeding - liefst betaalt met bruine euro's) op bij de boeren, stoppen er treinen en vliegtuigen mee vol en dumpen het bijvoorbeeld in Afrika (tegen betaling) op kale, dorre akkers. Ja, die kunnen wel wat bruine vla gebruiken! "Hé, een vliegtuig, roept een mager mannetje..., een voedseldropping! Gedver..., het is wéér koeienstront!"
Ja, slimme ondernemers worden stinkend rijk en ondertussen denken ze; hoe kan ik nog meer poep verkopen? Ja, geld stinkt immers niet!

Misschien kun je een printer poepbakstenen of isolatiemateriaal laten uitpoepen. "Goh, wat ruikt jullie stulpje bijzonder. Ja, dit is een puur natuur boerderij - een koekje van eigen deeg, zegt een schuddebuikende boerin."
Boer zoekt vrouw... "En, wat vind je van hem?, vraagt Yvonne Jaspers. Nou, leuke vent, maar er zit wel een luchtje aan!"

Misschien kunnen ze er ook asfalt van maken - dan rijden we op bruine, natuurlijke snelwegen. Ja, de Partij voor de Dieren moet een reclamespotje gaan maken "Hoe dankzij de poep, Nederland uit de crisis kruipt" - met Willem-Alexander en Bertha 38 in de hoofdrol. En, dat onze koning dan proost met een schuimend bruin biertje in zijn hand.

Je kunt er natuurlijk ook gas uithalen, maar daar hoor ik minister Kamp nu niet over lullen. Nee, mevrouw Dijksma, deze maatregel stinkt ontzettend!

Ik heb ook wel eens gehoord dat mest een geneeskrachtige en..., zelfs een verjongende werking kan hebben. Nieuw: nu bij het Kruidvat - de bruine antirimpelcrème! Of, een half uurtje in een bad met bruine prut, doet ook wonderen. "Op vakantie geweest? Nee joh, even een poepbad genomen. Heerlijk, en kijk eens wat een mooi teint!"

Of dames, die naaktworstelen in een bak met koeienvlaaien! Misschien een leuk format voor John de Mol? Een nieuw soort Utopia: kunnen mensen overleven in de stront? Dat wordt gegarandeerd een schijtkanon!

Ze kunnen die berg poep natuurlijk ook gewoon in de Noordzee dumpen. Vissen eten immers alles! Dus ook interessant voor de viskom thuis! En wat ik bijna vergeet, is dat nu de supermarkten zoveel reclame voor je eigen groentetuintje maken - kunnen ze het ook (in kleine zakjes) als mest voor je tuintje verkopen. "Spaart u ook poepzegeltjes?" vraagt de kassière.

Ja, de tijd dat wij poep vies vonden, is definitief voorbij! Dus binnenkort gebruiken wij alle soorten poep. Mijn auto rijdt op gas uit konijnenkeutels. Moeder bakt lekkere patatten op gas uit de reet van een paard. Oh, wat zijn we toch natuurlijk bezig! Poepspray, of een frisse poepdeodorant is ook een goed idee. Nooit meer gezeik over; wat stink jij toch. Nee, dan stinken we allemaal hetzelfde! Of..., wat ook zou kunnen: wat ruik jij lekker! Dank je, ik gebruik tegenwoordig geitenpoepspray - vind ik lekkerder dan kippenpoepspray. Schijtlijsterspray schijnt trouwens ook heel erg bijzonder, én... opwindend te zijn!

Ja, we hebben al het zwarte goud (mosselen). Het witte goud (asperges). En nu hebben we dus ook het bruine goud!

Voor mensen met een moeilijke stoelgang - die na veel gekreun slechts een minidrolletje uitkakken - is er nu ook een oplossing. Je gooit gewoon (met je ogen dicht) een flinke koeienvlaai in de pot en daarna ga je vrolijk fluitend een stripboekje zitten lezen. Na een paar minuten draai je achteloos je kont om - je werpt een blik in de pot - en verrast roep je de hele familie erbij. "Jongens, jongens..., kom toch eens kijken naar wat ik nu weer gedraaid heb. Goh, het lijkt wel een ABN AMRO bolus."

In poep schijnen trouwens nog heel veel voedzame stoffen te zitten. Dus binnenkort bij AH; heerlijke mokkatoetjes in de aanbieding. Of wat dacht je van Choco Princen, of chocoladepudding. Of..., dampende bruine banketstaven. Daar kan Frank Lammers (van de Jumbo) nog een puntje aan zuigen!

Ja, beste lezers, het leven draait binnen niet al te lange tijd alleen nog maar om poep. "Nou, jij ziet er ook poepchique uit! Ga je naar een feestje? Ja, er is vanavond in discotheek De Bruine Beer een Poep Party." Poepseks was nog nooit zo hot!
En..., oh..., er komt binnenkort een nieuw boek van mevrouw James uit, met de opwindende titel: Vijftig Kleuren Stront.

Goh..., en dankzij het bruine goud is nu eindelijk ook het Sinterklaasprobleem opgelost!

Dank voor het lezen.

p.s. ik denk dat ik ga solliciteren voor poepschrijver. Heb er zin in! Of zal ik bij John de Mol in zijn denktank kruipen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten