Translate

zondag 4 november 2012

De zon

Zondag is de dag van Rob de Nijs. Het is de dag dat hij lekker lang in bed mag blijven liggen. Maar misschien staat hij juist wel heel vroeg op, om in het kille, donkere bos naar het burlen van bronstige herten te gaan luisteren.

New York..., orkaan..., wat een ellende. Rob was juist bezig met de repetitie van een Nederlandse bewerking van het liedje Sandy (Grease/John Travolta). En dat ging dus niet door!

Lange tijd was Frankrijk heer en meester over de zon. Ze hadden zelfs van 1638-1715 een eigen Zonnekoning (Lodewijk XIV). Maar nu is Duitsland de Zonnekoning van Europa!

De zon levert gratis energie, en toch merkt de consument daar nauwelijks iets van! In arme landen - zoals Cuba - zijn de daken bezaaid met zonnepanelen. Ik begrijp niet waar de hoge kosten liggen!

Vaak denk ik, dat - als je een beetje handig bent - je zelf wel zo'n zonnepaneel in elkaar kan knutselen. Ik ken ook heel wat mensen die achter in de tuin (illegaal) een waterpomp in de grond hebben geslagen.

Vervolgens leg je een groentetuintje aan; laat een stel kippen rondscharrelen; een paar lieve konijntjes, en een varkentje dat het afval opvreet. En..., je hoeft nog maar zelden naar de supermarkt!
Moet je eens zien hoeveel geld je bespaart!

Misschien behoort Rob wel tot het soort mensen die dit allang hebben gedaan. En zit hij nu lekker in zijn pyjama - bedrukt met fladderende elfjes en kabouters met een kruiwagentje - op de sofa. Slurpend aan een glaasje witte wijn van eigen druivenranken, luistert hij naar zijn eigen platen, en op tv kijkt hij naar bronstige herten.

Die Rob heeft het allemaal dik voor mekaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten