Translate

woensdag 21 november 2012

Wie heeft er de grootste?

China gaat hoogste gebouw ter wereld "De Sky City" bouwen. Maar liefst 838 meter hoog!

Door de eeuwen heen probeert de mens elkaar te overtroeven met: de grootste, de hoogste of de langste.

De Toren van Babylon: een toren die tot aan de hemel zou reiken! Doch God gooide een spraakverwarringspil in het eten van de bouwvakkers, en zodoende werd het een grote flop (citaat uit de Bijbel).

Architecten zijn vast allemaal mannen. Op feestjes laten ze hun broek zakken en roepen: 'Wie heeft er de grootste?'

Wat bezielt de mens toch?

De Kolossus van Rhodos was slechts 32 meter hoog, maar zo'n beeld vind ik veel indrukwekkender en... interessanter dan een stomme torenflat.

"De Spring Temple Buddha" in China (32 meter), "De Naritasan Kannon" in Japan (moeder met kind, 62 meter), "Het Vrijheidsbeeld" in New York (93 meter hoog)...

En zo zijn er nog heel veel andere bijzondere beelden. Zoals bijvoorbeeld: "De Ganesha" in Thailand (een 26 meter hoge roze olifant-man met vier armen). Als je voor zo'n olifant staat, dan voel je je pas nietig! Dat maakt indruk, en stel dat hij tot leven komt. Nou..., dan vergeet het maar!

De grootste muziekboot allertijden "De Norderney" - het piratenschip van waaruit Radio Veronica van 1964 - 1974 muziek uitzond - komt weer terug naar Nederland.

Oud diskjockey Erik de Zwart heeft blijkbaar verschrikkelijke heimwee en gaat weer achter de knoppen. Hij moet en zal de legendarische jingle "Herinnert u zich deze nog?" weer over de railing uitschreeuwen.
Kijk..., dat vind ik groots nieuws!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten