Translate

maandag 10 december 2012

Apocalyps now?

Nog ongeveer 10 dagen en dan is de Maya-kalender teneinde! Allerlei Nostradamus-achtige figuren - waaronder ook een Tibetaanse monnik - voorspellen dat het dan afgelopen is met de pret.

Overal op de wereld doen mensen nu massaal paniekinkopen. Voedingsmiddelen, toiletpapier, pampers, zonnebrillen, lange thermo-onderbroeken, airbags en vooral overlevingskelders gaan als broodjes over de toonbank.

In onder andere China bouwen mensen dag en nacht koortsachtig aan hun eigen ark van Noach. Doe-het-zelf-zaken beleven gouden tijden.

De verwachtingen zijn: aardkorst-verschuivingen en vulkaanuitbarstingen van onder andere de Yellowstone, of een botsing tussen de aarde en de mythische planeet Nibiru, of een enorme komeet die neerstort, of... een reusachtige zonnestorm. Dus een rampenscenario van hier tot ginder!

Er is echter een dorpje in Frankrijk (Bugarach) dat gespaard blijft. Blijkbaar is daar een toverberg - de Pic de Bugarach - die magische krachten bezit. En waar overlevenden door buitenaardse wezens opgepikt zullen worden. Het dorpje wordt nu overspoeld door tienduizenden doomsday pelgrims. Wat de Aliens daarna met de aardbewoners gaan doen, is nog een raadsel. Misschien gaan ze allemaal wel in de erwtensoep.

De Russische premier Medveder gooit nog eens extra kolen op het vuur. Want hij schijnt te weten, dat er al tal van E.T.'s op onze planeet rondhuppelen. Alleen wil hij niet zeggen, hoeveel het er zijn.

Zelfs op mijn blog merk ik dat trouwe lezers afhaken. Ook zij begeven zich richting Bugarach. Mensen, alsjeblief..., jullie moeten niet alles geloven wat er geschreven wordt.

Want als die Maya indianen nog bestonden, zouden ze "misschien" gewoon weer een nieuwe kalender maken.