Translate

vrijdag 1 februari 2013

Een slaapdoos

In onze kapitalistische wereld is tijd erg kostbaar. Slapen kost dus geld! Maar gelukkig is er sinds een tijdje de wonderpil "Modafinil" op de markt. Waardoor je aan 2 uur nachtrust genoeg hebt. Werken, werken en nog eens werken.
Wel een goede pil voor politici, want die zitten immers altijd te slapen!

Ik herinner mij een film - uit de jaren '70 - met Woody Allen, die de hele dag met een pillendoos rondliep. Een pil om op te staan; een voor de eetlust; een energiepil om te kunnen werken; een partypil; een viagrapil; een slaappil; een dromenpil enzovoorts.

In de toekomst gaan we er waarschijnlijk ook als een pil uitzien. We rollen ons dan door het leven. En iedereen snapt wat Mick Jagger met Rock & Roll bedoelde.


Energieverspilling. Frankrijk gaat er iets aan doen! Tussen 1 uur 's nachts en 7 uur 's morgens moeten in alle bedrijven en winkels de lichten uit.

En dit is pas het begin.

Je kent dat wel: winkeldeuren die wijd openstaan; een broeierig warmtegordijn van bedorven lucht en binnen staat de thermostaat veel te hoog. Overal branden er felle spots.
En zelfs de etalages zijn verlicht, terwijl zonnestralen de ramen verblinden.

Nog even en dan is het uit met de pret, dan worden ook overdag de lichten gedoofd en de verwarming gaat op 15 graden.
En dan hebben we weer een reden te meer, om vanachter onze computer te shoppen.

Pensioenen worden flink gekort! Oeps, daar gaat mijn tripje naar Singapore.

Ik had er een hotelsuite in het grootste aquarium van de wereld gereserveerd. 's Morgens voorzichtig de gordijnen openschuiven, en dan vanuit mijn comfortabele bed naar twee roze reuzenoctopussen kijken, die speciaal voor mij een paringsdansje opvoeren. Oh, wat had ik mij daarop verheugd.

Nou, dat wordt dus weer uren naar twee stomme goudvissen in een viskom kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten