Translate

woensdag 20 februari 2013

Het Letterbeest

Paardenvleesschandaal gaat globaal! Nou..., ik hoop dus niet dat het paard van Sinterklaas of..., een van de troetelpony's van Ankie van Grunsven zo meteen ook op mijn bord prijkt.

Gisteren schreef ik dat er misschien ook vlees van ezels in allerlei producten zit, en dat je daar zo dom van uit je ogen gaat kijken! Of dat je in een restaurant kalkoen zit te eten, terwijl het in werkelijkheid een doodordinair plofkonijn is.

Het wordt allemaal nog veel erger. Wat dacht je van al die laboratoria proefdieren. Muizen, ratten, apen..., ja, ze gaan allemaal als balletjes in de groentesoep.

En we worden op alle fronten gefopt. Want ook AkzoNobel doet er gretig aan mee. Door de crisis verkopen ze nu blijkbaar aanzienlijk minder verf. Vooral de gele verf - waar veel kanariepietjes in verdwijnen - doet het momenteel erg slecht.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor die vogels, zou je denken. Maar helaas, want nu gaan de gele pietjes veelal in de eigen merkproducten van de supermarkten - zoals pudding en shampoos.

Dus als jouw vriendin onder de douche plotseling heel mooi gaat zingen, dan weet je hoe dat komt.

Och..., binnenkort praat niemand er nog over, en wordt het algemeen aanvaard.
En dan..., komt er natuurlijk weer een nieuw feit aan het licht, namelijk: dat er al geruime tijd klonen rondhuppelen, die een samenraapsel zijn van allerlei beesten.
Want heb je je wel eens afgevraagd; hoe het kan dat een deel van een koe "haas" wordt genoemd.

Ja, deze beesten bestaan echt! Zo heb je al; struiskalkoenkangeroeolifantjes;
koehertezelkippen; nijlpaardkonijnpapegaaigeiten; haasooievaarzwijntjes...
En zo zijn er nog heel veel varianten. Uiteindelijk zal er waarschijnlijk nog maar één dier overblijven: het zogenaamde "Letterbeest".

Maar of zo'n beest dan nog ergens op lijkt, vraag ik mij toch bedenkelijk af. Want aan het uiterlijk wordt natuurlijk flink gesleuteld. Misschien blijft er wel een "dier" over dat vierkant is, met alleen een ingang en een uitlaat. Een beest dat je kunt opstapelen!
En dat scheelt toch weer een heleboel ruimte!

Tegen de slager zeg je dan: 'Doet u mij maar een biefstuk van de krokodil.'
Vervolgens snijdt hij dan de "K" voor u af. Makkelijk toch!

En in de volksmond zullen de mensen - die zich geen biefstuk kunnen permitteren - er wel zoiets van maken als: geef mij maar een koteletje van het Alfabetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten