Translate

zaterdag 23 februari 2013

In memoriam: Atje Keulen-Deelstra

Atje Keulen-Deelstra - voormalig Europees- en wereldkampioene allroundschaatsen en daardoor de meest succesvolste schaatsster van Nederland allertijden - is op 74 jarige leeftijd overleden.
Een stoere Friese boerin die de - met doping doordrenkte - Russinnen nog aan kon.
Ja, dat was een geweldige vrouw..., een standbeeld waard!

De steigers van het gerestaureerde Paleis op de Dam waren amper weg, of wildplassers beschadigden de poreuze stenen alweer met hun urine.

Nu staan er hekken voor, maar er wordt gezocht naar een meer esthetische oplossing.

Er is dus een prijsvraag uitgeschreven voor het beste idee om het wildplassen tegen te gaan.



Ik open de deur van het toilet, rits mijn gulp open en terwijl ik kletterend mijn urine in de pot stort, denk ik: nou, volgens mij zijn er vast wel een aantal ludieke oplossingen!

Zo zouden ze er - aan de onderkant van het gebouw - elektriciteit op kunnen zetten die alleen op urine reageert. Of snipscharen in de muren verbergen, die met een ouderwetse harmonicaveer naar buiten schieten, en dan..., snip - uit met de plaspret.

Of schrompelchemicaliën gebruiken, en dat er dan een soort van anti-viagraspray uit de muren spuit. Of snip-drones die rondom het paleis vliegen en die iedere zich exposerende penis een kopje kleiner maken.

Of ouderwetse stortbakken met pek en veren. Of schuim- en verfkanonnen. Of stempelautomaten die als een soort van bokshandschoenen uit de muren knallen en die in niet afwasbare fluorescerende letters "A.W.P.-er" op de voorhoofden van de wildplassers printen.
Of een prostaatverkalkingsapparaat waardoor de overtreder tijdelijk begint te druppelen.

En wat dacht je van het Sodom en Gomorra verhaal. Daar heb je alleen maar een sullige parkeerwachter voor nodig die op een fluitje blaast. De verbaasde W.P.-er kijkt vervolgens om en verandert dan plotseling in een zoutsculptuur. Amsterdam krijgt er zo weer een geweldige attractie bij! Daar is Manneke Pis van Brussel niets bij.

Met een voldaan gevoel doe ik mijn broek weer dicht en mompel: 'Ik denk dat ik burgemeester van der Laan maar eens een mailtje ga sturen, want ik heb zo nog ideeën genoeg.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten