Translate

woensdag 20 maart 2013

De privacy van de pimpelmees

Gisteren was het prachtig weer, en ik heb - vrolijk neuri├źnd "lente is coming" - achter in de tuin twee vogelnestkastjes tegen een boom opgehangen. Even later werden ze al ge├»nspecteerd door nieuwsgierige pimpelmeesjes.

Op Cyprus (de geboorteplaats van de godin Aphrodite) moet zo meteen iedereen zijn spaarcentjes inleveren om de schuld van het eiland af te betalen.

"Had ik maar postzegels, bierviltjes, smurfen, suikerzakjes, voetbalplaatjes, schelpen of..., oude munten verzameld", hoor ik een oude Cyprioot brommen.

De regering is nu bang dat de mensen hun geld van de bank afhalen. Dus..., blokkeren ze de pinautomaten en sluiten alle deuren! Ja, struisvogelpolitiek werkt nog steeds.
Maar..., voor hoelang?

De Googlebril registreert alles! In een restaurant geef je je vriendin een innige verjaardagszoen. Anderen '"zien" dit en pats..., daar gaat jouw zoen naar de Googledatacentra. Wil je dat niet, dan kun je met allerlei gadgets - die jouw zoen vervagen - het afkopen.
Privacy wordt dus een dure zaak!

Vanmorgen kijk ik uit het raam en..., er ligt een dik pak sneeuw. Een koude-aanval vanuit het noorden. De macht van de Russische maffia. Ik hoor ze grommen: "In Cyprus ons zwarte geld - waar we jarenlang voor geploeterd hebben - afpakken. Dat gaat zomaar niet!"

Door het ronde gaatje in het nestkastje kijkt vrouwtje-pimpelmees - met jeukende eileiders - verbaasd naar de neerdwarrelende vlokken. Met haar spitse snaveltje pikt ze koortsachtig tegen de webcam. 'Bijna april. Hier klopt iets niet!
Of zou die nieuwe, oude zoenende paus hier iets mee te maken hebben?' mompelt ze in zichzelf.
In de verte klinkt het klaaglijke geluid van eenzame kerkklokken.

Met alle kracht - die ze in hun magere pootjes hebben - draaien de meesjes aan de webcam, en richten de camera naar buiten. 'Wat een pokkenweer,' murmelt het mannetje.

'Eigenlijk wel beter zo, piept het vrouwtje. Weg met die voyeurs! De peepshow is voorbij. Nu gaan wij de mensen bespieden. De rollen zijn nu omgedraaid.' 'Hoi, hoi..., nu hebben we eindelijk weer privacy, fluit het mannetje, nu kunnen we de hele dag lekker ongestoord wippen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten