Translate

zondag 24 maart 2013

Yesterday

Een ijzige wind giert om het huis. Rob wordt wakker met een liedje in zijn hoofd: "Yesterday" van de Beatles. Het zal hem waarschijnlijk de hele dag blijven achtervolgen. Hij heeft dat wel vaker.

'Nou ja, beter een liedje in mijn hoofd dan enge stemmetjes,' mompelt hij in zichzelf. Stemmetjes die je vertellen wat je moet doen, of die als een soort van tweede of zelfs derde persoon tegen je praten. Gelukkig heeft hij daar nog nooit last van gehad.

Laatst stond hij ergens in een etalage te kijken - naar een mooie blouse die gedecoreerd was met vrolijk gekleurde Oosterse vogels.

Plotseling kwam er een enorme grote man - wild gebarend en vloekend - op hem toegelopen. Voorzichtig deed Rob een stapje opzij. Maar de man bleek het helemaal niet tegen hem te hebben. Nee..., opgewonden praatte hij tegen een imaginaire vriendin die hem verlaten had.

"Yesterday, all my troubles seemed so far away..." klinkt het in Rob's hoofd. Hij begint het zelfs te neuriƫn. 'Wel een prachtig nummer,' zegt hij tegen zijn poes.
Het lijkt of zij het refrein mee snort. Rob glimlacht.

Plotsklaps hoort hij een harde knal. Verschrikt kijkt hij naar het raam, waar blijkbaar een buizerd met gespreide vleugels tegenaan is gevlogen. Een vochtige afdruk is nog op het glas te zien en kleine bruine donzige veertjes dwarrelen als sneeuwvlokjes in het rond. Een beetje verdoofd zit de vogel ineengekrompen op de binnenplaats en kijkt Rob sullig aan.

'Tja..., eigenlijk is het mijn schuld, zegt hij tegen de roofvogel. Ik strooi voer voor de vinken, de sijsjes en al die andere vogeltjes - die daar gretig op afkomen. En..., jij hebt honger - jij lust ook wel een dik-gevoerd pimpelmeesje.'

De buizerd krabbelt even later op en kiest met een schelle schreeuw het luchtruim. Minuten lang kijkt Rob naar de steeds kleiner wordende vogel en..., opeens constateert hij dat "Yesterday" uit zijn hoofd is verdwenen.

Hij gaat achter zijn piano zitten en zingt:

Gisteren is gevlogen
Ik zag het zo net nog voor mijn ogen
Morgen komt eraan
Ja, het is echt niet gelogen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten