Translate

vrijdag 17 mei 2013

Anouk en..., druk, druk..., druk.

28-04 mijn laatste blogverhaaltje. Vandaag is het 17-05! De klad erin? Welnee! Druk, druk..., druk! Hoewel? Gewoon even de boel de boel gelaten. Ook een soort van experiment: zet twee weken lang je telefoon uit, schuif je laptop aan de kant, vergeet de sociale media en kijk daarna of je iets gemist hebt.

Ondertussen jarig geweest. Ja, ja, alweer een jaartje ouder (62), maar omdat ooit een groezelige waarzegster op een schreeuwerige kermis mij voorspeld heeft dat ik wellicht 124 jaar zou worden, zit ik nu pas op de helft. Dus, nog een long way to go! Bovendien betwijfel ik of Petrus mij wel binnen zal laten.

Druk, druk..., druk. Een expositie van Jean-Paul Gaultier in de Kunsthal van Rotterdam bezocht. Prachtige kleding. Wat een duizendpoot is die man toch. Puntige Bh's voor Madonna, lingerie voor Lady Gaga..., ga zo maar door. Er is geen beroemdheid waar die man niet een kledingstuk voor heeft gemaakt.

Ik heb er veel gefilmd voor het nieuwe programma van mijn vrouw - de hoedenontwerpster Caroline de Roy van Zuydewijn. Sinds enkele dagen is zij nu dan ook - als Royal Hat Watcher - een keer per week op Youtube te zien. Waarin zij vertelt over hoeden en mode. En..., ook leuke anekdotes uit haar leven, waaronder haar ontmoetingen met interessante personen. Dus zeker gaan kijken..., ik houd u op de hoogte!

Maar goed..., na afloop nog lekkere oesters in hotel New York gegeten en..., nog veel meer.

Ja, druk, druk..., druk. Ook nog op bezoek geweest bij mijn dochter in Ierland. Gezellig, maar wel erg koud, veel wind en regen. Wie trouwt er nu toch met een Ier? Was ze maar met een Spanjaard of een Italiaan getrouwd. Natuurlijk heb ik dit avontuur op film vastgelegd. En vandaag verschijnt Crazy Stories dan ook voor de eerste keer op YouTube, waarin ik iedere week op luchtige wijze verslag ga uitbrengen over het nieuws. Spannend allemaal!

Bij thuiskomst vraag ik mij af of er tijdens mijn afwezigheid veel in de wereld is gebeurd? Veel leuke dingen of alleen maar misère? Ik open mijn email en..., mijn box zit vol met felicitaties. De fans zijn mij dus nog niet vergeten!

Als ik daarna een ochtendwandelingetje maak, blijkt zelfs het leuke meisje uit het verhaal 'De paardrijdster' van 3 oktober 2012 mij niet vergeten te zijn. Al galopperend op de rug van het wit-zwarte paard van Little Joe uit Bonanza feliciteert ze mij. 'En..., je krijgt ook de felicitaties van mijn moeder,' roept ze er lachend achteraan.

In de tuin woont ondertussen een winterkoninkje, ergens tussen de klimop - die weelderig tegen een oude boom omhoog woekert. En in de atoombom - zo noemt mijn schoonmoeder deze boom, want als hij in bloei staat, vol met witte bloemetjes, dan heeft hij inderdaad wel iets weg van een Hiroshima-wolk - nestelt nu een koppeltje merels. Druk, druk..., druk, wordt er aan het onderkomen van hun toekomstige kroost gewerkt. Een te nieuwsgierige ekster en een Vlaamse Gaai worden bruut - luid kwinkelerend - door mijnheer merel weggejaagd. Tot ver buiten zijn territorium achtervolgt hij de vogels - die groter zijn dan hij. "Laat mijn vrouw met rust, ze is broeds", lijkt hij te roepen.

Op internet lees ik dat Russen voor 100 miljoen een Grieks eiland kopen. Als dat zo doorgaat, bestaat Griekenland straks niet meer - dan is dat probleem vanzelf opgelost, denk ik bij mijzelf.

En..., een artikel over faceliften. Ik heb dat altijd al een vreemde zaak gevonden. Een mooi jong hoofd op een oud verschrompeld lichaam. Seks in het donker. Nee, houd jij je kleren maar aan! Gelukkig kun je tegenwoordig ook je handen, armen en benen laten liften. Dus binnenkort ook weer rokjesdag voor de oudjes! Weg vanachter de geraniums, de straat op! Flaneren verdomme! Ja, de oude dametjes krijgen het weer druk!

Ook lees ik ergens dat Vogelbescherming Nederland, 2013 tot het jaar van de patrijs heeft uitgeroepen. 'Wat moet ik daar nu mee?' vraag ik mij bedenkelijk af. Waarom schrijf je het dan op, zou je kunnen denken.

Op de televisie zie ik Anouk. Ze zingt als een lijster. Ze gaat zeker het Eurovisie Songfestival in Malmö winnen. Ik voel het aan mijn water. En..., wat een prachtige fleurige tattoos heeft ze toch (van traditionele Japanse pioenbloemen, en nog wel getatoeëerd door Henk Schiffmacher). Ik vind het een geweldig wijf!

De links naar Crazy Stories/YouTube en het programma van mijn vrouw 'The Royal Hatwatcher/YouTube' vindt u in de rechter balk onder mijn links!

p.s. Iedereen bedankt voor de felicitaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten