Translate

vrijdag 22 augustus 2014

Na apen

Een stel wetenschappers heeft onlangs iets heel bijzonders ontdekt namelijk; dat groepen apen in Zambia grassprieten als oorbellen dragen. Ja, de aap gaat de mens na apen. Het moet allemaal niet gekker worden. Straks trekken de wijfjes nog een mini-rokje aan en krijten mascara onder hun ogen. En de mannetjes? Tja, misschien zetten ze wel een bril op hun neus en gaan ze vervolgens - zoals dat beeld van Rodin - interessant zitten nadenken. En..., misschien gaan ze ook wel pijp roken. Als dat zo doorgaat, hebben we er binnenkort wél weer een kermisattractie bij.
Komt dat zien..., komt dat zien!

Ja, zo ongeveer is het bij ons ook allemaal begonnen. Eerst waren wij een aap. Of in de aap gelogeerd. Hoewel dat weer heel iets anders is. Het klinkt trouwens wel leuk. Maar goed..., voordat wij het wisten waren we de kerstboom aan het optuigen. Ja, het kan raar gaan in het leven. Wat ik vreemd vind aan het Darwin verhaal is; dat een ontwikkeling van aap naar mens daarna nooit meer in de geschiedenis van onze aardbol heeft plaatsgevonden.
Eindelijk hebben we nu dan apen die grassprieten in hun oren stoppen. Ja, ja, dat belooft wat!

Op tv zie ik Patty Brard met hele grote oorbellen. Toeval? Wie zal het zeggen. Stel dat we binnenkort Eva Jinek met een bos grassprieten in haar neusgaten zien. Misschien een nieuwe trend? "Na apen" komt zover ik weet niet van de apen. Bedacht door de mens? Wij mensen zijn er in ieder geval super in! We doen de hele dag niets anders. Wij kleden ons hetzelfde, wij eten hetzelfde, lezen dezelfde boeken, kijken naar dezelfde televisieprogramma's enz..., enz.
Zeg dat het niet waar is!

Maar ja, waar wil ik nu naartoe? Dat ik dit nu schrijf, is allemaal de schuld van dat stelletje hoogbegaafde wetenschappers!
Wij (in ieder geval sommigen van ons) denken dat Darwin gelijk heeft. Maar stel dat er een keerpunt komt. Dat (en volgens mij gebeurt dat ooit) de mens door al die computers zo afgestompt raakt, zodat wij weer teruggaan in de evolutie. Wij denken altijd: vooruit maar weer..., hop mahl wieder. Maar het zou op een dag best wel eens andersom kunnen gaan!

Ik zie wel eens mensen die - behalve dat ze zwaar behaard zijn en onder de tattoos zitten - zichzelf helemaal hebben vol behangen met piercings (zelfs op de gekste plaatsen dragen ze oorbellen). Een stap verder en ze stoppen grassprieten door hun edele delen. Als ze met kokosnoten gaan gooien, moeten we écht op gaan passen.

De aarde warmt op..., in Nederland groeien al op heel veel plaatsen palm- en bananenbomen, dus wat dat betreft zijn we er bijna klaar voor.

Nee, niet alleen Mark Rutte en Diederik Samsom jagen ons - met al hun bezuinigingen - terug naar het stenen tijdperk. Er zijn ook duistere krachten aan het werk. Het gaat wellicht nog véél verder! En dan worden we straks uitgelachen door een bebrilde, pijp rokende aap die - slingerend tussen twee bananenbomen - moeiteloos met een stel kokosnoten jongleert. Terwijl wij proberen om met twee kiezelstenen een vonkje tevoorschijn te toveren. Ja..., dan zijn we pas écht in de aap gelogeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten