Translate

zaterdag 27 december 2014

Kerststress, en nog véél meer stress!

Tijdens mijn ochtendwandelingetje door het bos hoor ik een groep witte sneeuwganzen luid kakelend boven mij in de lucht. 'Allemaal vrouwtjes - vliegend in de V van Vrede,' mompel ik in mijzelf.

Op een bankje onder een oude dennenboom lees ik in de krant dat er (nota bene in een tijd van crisis met de nodige bezuinigingen) binnenkort in Den Haag een Tyrannosaurus rex staat te pronken. Kostte slechts 5 miljoen euro!
Nou, doe mij dan maar een baby-Tyrannosaurus rexje, denk ik bij mijzelf. En die zet ik dan ergens in een etalage. Er zijn nu immers toch genoeg lege winkelpanden. Kijk..., dat trekt publiek. Dan stroomt de binnenstad weer vol! Nee, ik houd niet zo van lege winkelstraten.

"Tyrannosaurus rex was toch een glamrockband uit de jaren '60 (vorige eeuw) - met van die zoetsappige hippiemuziek" hoor ik een oude man zeggen. Ja, er wordt wat afgekletst voor mijn etalage. Maar wat ik het meest hoor, is: man, schiet nou toch eens op, want ik heb de kerststress!

"Ja, de mensen in het Krijt tijdperk hadden de Tyrannosaurus rexstress.
Want als dát beest door de straat denderde, dan was het rennen geblazen" pruttelt een jonge knul - die zichzelf blijkbaar erg leuk vindt.

Boeren hebben stress: Bang dat hun kippen de vogelgriep krijgen. Ja, zij hebben de kippenstress! Je herkent ze aan een uitvallende haardos, kalknagels en een moeilijke stoelgang!

Zorgstress: Zelfs directeuren van de Zorg maken zich zorgen om hun salaris dat wellicht met 50.000 euro gaat dalen - naar het niveau van dat van een Tweede Kamerlid (dat slechts een schamele 80.000 euro bedraagt).

Topdrukte bij de slagers: Slagersstress! Ik denk: hoe kan dat nou? Crisis..., concurrentie van internetwinkels. Misschien dat zij nog écht vlees verkopen? Want dat BBQ pakketje dat ik laatst online besteld had, en dat door een drone voor mijn deur werd gedeponeerd, was in ieder geval niet te vreten. Het leek op het karton van een rolletje toiletpapier - en dat smaakt ook naar niks!

Nachtmisstress: "Mijnheer pastoor, is er nog wel een plekje voor mij vrij in de kerk?" De kerken staan normaal het hele jaar leeg, maar op kerstnacht is het er groot bal. Ja, Malle Babbe van Rob de Nijs mag dan nog een keer achterin op het bankje zitten. Hoi, hoi!

Serious Requeststress: Halen we dit jaar het beoogde bedrag wel? "Telduimpjes krijg ik er van" kreunt Gerard Ekdom. Maar na zes dagen is er gelukkig een lekker groen appeltje!

Gewichtstress: "Als ik met die feestdagen maar niet teveel aankom - ik heb al zo'n dikke kont" hoor ik een tv presentatrice zeggen. Ze worden inderdaad steeds dikker én lelijker! Maar volgens Jolanthe Sneijder-Cabau komt dat door de slechte belichting, en op tv zie je er sowieso al dikker uit!

Al dat geleuter vóór mijn etalage. Ik denk dat ik in al die lege winkels wassen beelden ga etaleren van; een vrolijke laatste Limburgse mijnwerker uit de jaren '70; de laatste kippenboer; de uitgestorven Groninger (omgekomen tijdens de allerlaatste gasbelaardbeving); de Laatste Der Mohikanen, de laatste kassière, de laatste automobilist, de rockband Kane, de reclame-icoon van Albert Heijn 'Meneer Van Dalen', en nog veel meer...

Tja..., én de laatste mens van vlees en bloed! Want binnenkort pompen ze - lekker ouderwets met een fietspomp - de botox gewoon in je reet, zodat we er allemaal hetzelfde uit gaan zien! Met dezelfde opgeblazen wangetjes, een strakgetrokken voorhoofd, uitpuilende Katrien Duck lippen, een raar opgetrokken zalmneusje en... een emotieloze blik in de ogen. En, voor de dames natuurlijk allemaal dezelfde tieten. Tja, het woord "vreemdgaan" wordt voorgoed uit de Dikke Van Dale geschrapt. En dan zijn we eindelijk van "de hoe-zie-ik-er-uit-stress" verlost!

Winkelgebieden worden dus binnenkort enorme musea. "Hé, kijk mamma..., de laatste mens. Goh, wat waren die toch lelijk!"

Ik klets nog maar wat door... Zal ik dit jaar zwavelstokjes aansteken, want illegaal vuurwerk mag ook al niet meer? Nederland wordt een saai land met al die regeltjes.
Nou, ik vrees dat het voor mij erg sobere eindejaarsdagen worden - met gebakken aardappeltjes en Rucola sla. Vorig jaar ETI. Deze keer huur ik bij Videoland; Jurassic Park deel 5.

Verdomme, is mijn verhaaltje wel op tijd klaar? Zo meteen krijg ik nog de columnistenstress!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Misschien dat dit het laatste verhaaltje van 2014 is. Je weet het niet, hè.

Zoals jullie weten, steunt Jozef Bloks Alzheimer! Steunen jullie ook?

Klik even in de rechter balk onder mijn links op; Steun de Alzheimer Actie...

Al doneer je maar één euro, want iedere euro telt!

Bedankt voor het lezen, én voor jouw steun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten