Translate

zondag 29 november 2015

Klavertje en Diederikje

Diederikje en Jesse Klaver van GroenLinks smeden een milieuplan. Gas uit koeienpoep. 'Heb jij een scheet gelaten?' 'Nee sorry, ik heb de gaskraan open laten staan.' Het kan ook zijn dat Diederikje misschien genoeg heeft van Ruttemetutje die sinds de eerste aanval van de terror-oehoe in Purmerend langzaam zijn eeuwige glimlach lijkt te hebben verloren. Deze gevaarlijke vogel heeft nu weliswaar levenslang gekregen, maar zijn volgelingen laten het er natuurlijk niet bij zitten! En... Diederikje was juist zo gecharmeerd van die glimlach. Dus na hun politieke loopbaan samen als CliniClowns optreden, zit er hoogstwaarschijnlijk niet meer in.

En zeg nou zelf; die Jesse is een hele leuke knul met een lekkere haardos en daar wil Diederikje graag een paar lokjes van mee plukken. Ja, ik snap Diederikje wel. Die Ruttemetutje is bovendien ook helemaal niet goed voor zijn imago. GroenLinks is een veel leukere naam. Vroeger had je de Boerenpartij met Hendrikje Koekoek. Toen was het nog gezellig op het Binnenhof en als ze het oneens waren sloegen ze elkaar met de suukerbiet'n veur de kont. Maar wat hebben we nu voor leuke partijen?
Dus misschien beginnen Klavertje en Diederikje zo meteen stiekem een nieuwe partij: de Anti Scheten Partij. En dan vliegt iedereen - of je nu de directeur bent van een kolencentrale of een alzheimerpatient met een lekkende uitlaat - zonder pardon op de bon, en als dat na de Klimaatconferentie in Parijs geen succes blijkt te zijn dan richt Diederikje misschien wel in z'n eentje de RechtdoorZee partij op. Ofschoon dat natuurlijk een hypocriete naam is, maar het is in ieder geval een naam waarbij je in een comfortabele strandstoel een beetje kunt wegdromen over: zeemeerminnen - zachtjes wiegend in een hangmat tussen twee windmolens, Pamela Anderson die naakt uit de branding verrijst of... een grote oranje vis van de Staatsloterij die jou met 2.5 miljoen kuit helemaal onder spuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten