Translate

zaterdag 21 mei 2016

De horlepiep in Appingedam

In het Groningse plaatsje Appingedam is iets verschrikkelijks gebeurd. Eerst werden veel inwoners het slachtoffer van de gasbelscheurbromvlieg (grote, gemene, pijnlijke, jeukende bulten), en nu zijn bijna alle konijnen verslaafd aan XTC.

En dat kwam zo; de zoon van boer Keutel kwam 's morgens vroeg om zes uur thuis van een houseparty, vader Keutel (met bult) was al driftig de koeien aan het melken. 'Ga jij maar de kippen voeren en de konijnen eten geven,' zei hij een beetje humeurig. Zo gezegd, zo gedaan. Zoon was zo stoned als een garnaal en strooide per ongeluk wat XTC pillen tussen de konijnen. Nou, die lustten er wel pap van en even later dansten ze met z'n allen de horlepiep. Nu kijk ik van zo'n krantenbericht (het was zelfs op het NOS journaal) niet echt op. Want ik zag in mijn leven ook al 'Doe Maar of was het Doe Maar Niet' zich blauw roken aan de Nederwiet en... de kanariepiet viel pardoes van zijn stokje. Iedere avond! 's Morgens krabbelde het vogeltje weer overeind en zong opgewekt het mooiste liedje van de hele buurt. Die boerenzoon had ook wel een pilletje in het kippenhok mogen gooien, want ik heb eens een kip - nadat hij per ongeluk een LSD pilletje had opgepikt - luid kakelend alsof hij zojuist een reuzen-ei had gelegd heel trots zien rondrennen. Dat beest bleef maar rennen totdat - bij wijze van spreken - de benzine op was. Dus kippen lusten er ook wel pap van.
In mijn fantasie zie ik premier Ruttemetutje ook al driftig rondrennen op het Binnenhof - met zijn eeuwige glimlach van oor tot oor. En Diederikje er achteraan. 'Ik neuk nog een rondje mee en dan ga ik naar huis,' hoor ik hem roepen. 'Nee joh, dat is uit een heel ander verhaal, kukelt Ruttemetutje - van die poezen (Fritz the Cat of zoiets) rondom een fonteintje.' Och de Romeinen gebruikten ook al drugs, dus waarom een konijn niet? Ik zag trouwens deze week Loes Luca en Tjitske Reidinga (die met dat zuinige mondje uit Gooische Vrouwen) bij Pauw aan tafel zitten, en die hebben elkaar ooit leren kennen tijdens een aflevering van Klokhuis waarin ze als konijnen verkleed waren, en Tjitske riep toen alsmaar; ik wil een beugel, ik wil een beugel! Zouden die er ook al pap van lusten?
Maar goed, die boerenzoon viel uiteindelijk oerend hard - voor bijna dood - in bed. Terwijl vader Keutel - met de room van verse koeienmelk druipend uit zijn mondhoeken en krabbend aan zijn jeukende bult - nog minutenlang verbaasd naar de horlepiep dansende konijnen keek. En hij mompelde: 'Het moet allemaal niet gekker worden in Appingedam.'

Word vervolgt: 'Appingedam is helemaal hot/de Chinezen willen dit ook wel eens zien!'

Vul in de rechterkolom uw emailadres in en krijg automatisch Nieuws met een Glimlach in uw mailbox.
En... follow me!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten