Translate

zondag 23 maart 2014

Sotsji nog aan toe! Ireen Wüst vijfde wereldtitel allround!

Sotsji, nog aan toe! Terwijl ik even naar het toilet was, maakte collega-schrijver Alexander Hulleman met zijn lange armen een duo-selfie van zichzelf samen met Ireen Wüst. "Humoristisch, soms kritisch en heel leuk geschreven, de titel alleen al" was haar reactie op het boek. 'Je kan zo'n man ook nooit even alleen laten..., maar wel een goede reclame voor het boek,' mompelde ik in mijzelf.

Ja, selfies zijn helemaal in. Ze zijn hot! Luuk Ikink had het een paar dagen geleden in RTL Late Night over de stemfie (een foto die je van jezelf maakt terwijl je stemt - op de gemeenteraad). 'Het moet niet gekker worden,' zei ik tegen mijn buurman.
Want zo meteen krijgen we de poepfie; de plasfie; de lachfie; de huilfie; de zingfie; de kletsfie; de zeurfie; de liegfie; de stinkfie (variatie op de poepfie); de jeukfie; de tvfie; de pcfie; de laptopfie enzovoorts.

Wordt u er al moe van? Nou, dan komen er nog een paar; de boekenfie; de Donald Duckfie; de Volkskrantfie; de Panoramafie.
Ja, zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan! De vogelfie; de dierenfie en niet te vergeten; de blootfie of wel de pornofie (hard of soft). Net zoals schrijfster Heleen van Royen lekker elk belangrijk deel van je lichaam fotograferen (wel met je eigen hoofd erbij). Dus een grote teenfie; een navelfie; een oorlelfie; een linkerknieholtefie; een tongfie; een neusfie... Nou, hier kun je dus ook bijna oneindig mee doorgaan!

Als u nu afhaakt, begrijp ik dat heel goed. Je kunt natuurlijk ook een selfie maken met een deurknop; een deurbel; een condoom; een vibrator of een vliegtuig. Ik denk dat ik u nu voldoende voeding heb gegeven. Bij de koffieautomaat zie ik de lezers al peinzend - of juist met een vrolijk gezicht - in het rond kijken. Hé, wat vind je van mijn koffiebekertjesfie of van mijn suikerklontjesfie?
Ik denk dat ik nu zelf een aantal wipfies ga maken. Daar ga ik zeker Kamasutra mee verslaan!

Nu dacht ik toch echt dat ik origineel was, maar nee hoor! Want de dag daarop had Luuk Ikink alweer een nieuwe variatie namelijk: de cellotapefie (dus je gezicht helemaal intapen). Nu je gezicht, en de rest kunt u zelfs wel invullen. Ik hoef niets meer te verzinnen. Zo meteen ben ik brodeloos!

De selfie-rage is nog maar net begonnen. Waar eindigt het of, om dan maar Carice van Houten (uit de film Zwartboek) te citeren "Houdt het dan nooit op?". De mens wordt op deze manier natuurlijk wel massaal creatief. Of..., gaat zich helemaal belachelijk maken! Als aliens dit vanuit de ruimte aanschouwen, wordt de aarde wellicht gespaard van een buitenaardse invasie. "Op die planeet wonen alleen maar gekken, daar moet wij niets van hebben". Dus..., de selfie redt ons misschien wel van de groene mannetjes. Tja, "Ieder nadeel heb z'n voordeel", zou Johan Cruijff zeggen.

Voor alle duidelijkheid! Bovenstaande gezellige kletskoek staat niet in het boek: Sotsji nog aan toe! In dit boek staat gelukkig een normaal geschreven humoristisch en soms ook kritisch verslag van de Olympische Winterspelen - geïllustreerd met leuke tekeningetjes van mijn hand.

Het boek "Sotsji nog aan toe!" - over de Olympische Winterspelen in Sotsji 2014 - werd tijdens de World Cup Finale in het Thialf Stadion in Heerenveen (14-16 maart) succesvol aangeboden aan de schaatsers. Het duo Bloks-Hulleman is voornemens om in de toekomst ook andere sportevenementen te beschrijven. Zo staat onder andere het WK voetbal Brazilië op hun lijstje.
De eerste druk is bijna helemaal uitverkocht, maar gelukkig kunt u op www.debrulvanhul.nl een boek bestellen van de tweede druk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten