Translate

zondag 21 oktober 2012

Pompoendag

Het is weer zondag: de dag van Rob de Nijs. Eergisteren plaatste hij een mooie oude foto van hem, samen met Willeke Alberti, op Facebook.

Wat zou Rob vandaag weer aan het uitspoken zijn? In dozen met oude foto's snuffelen? Of misschien zit hij, gehurkt midden in de woonkamer, met een aardappelmesje een pompoen uit te hollen.

Willeke heb ik - nog niet zo heel lang geleden - op een after-party van de komedie "Oranje Boven" van Jon van Eerd ontmoet. (Caroline had namelijk hoedjes voor die klucht gemaakt.) Leuke vrouw! En ik beloofde naar haar optreden in Antwerpen te komen kijken.

De zaal was gevuld met bejaarden, en ze entertainde die mensen met heel veel plezier. Ze had er nog steeds zin in. Ja..., spiegelbeeld uit mijn dromen.

In de haven van Hong Kong is een rubberboot opgeblazen. En in 't Harde (Gelderland) is bij een plofkraak een pinautomaat buitgemaakt.
We hebben al een plofkip, een plofmotor, een plofbal, plofrijst en nu ook al een plofkraak.

Laatst zag ik een man met een plofhoofd. Het moet niet gekker worden.

Pompoendagen in diverse plaatsen van Nederland. In Asten woog vorig jaar het zwaarste exemplaar maar liefst 307 kilogram.

Nog een weekje en dan mogen wij weer bibberen. Horror en suspense... Halloween is coming! Horror Show in theater Tuschinski in Amsterdam.

Als kind holden wij suikerbieten uit en stopten daar een brandende kaars in. 's Avonds lagen we dan in de struiken te wachten, totdat er een jong meisje voorbijkwam.

En dan riepen wij heel hard: ahoe... aho... waaah... woeiee... Het meisje plaste dan van schrik in haar broekje, en wij lachten ons bijna te pletter. Wat een feest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten